Zindelijkheid

Sorry, ik moest dringend!

genoeg is, zodat ze aan de rand van de nest hun behoeften kunnen doen zodat ze niet in hun eigen ontlasting dienen te liggen. Een hond houdt er niet van om zijn eigen nest te bevuilen en zullen er dus zelf voor zorgen dat deze proper blijft. Hondjes zijn propere dieren! 

Een pup kan in het begin nog niet zo lang zijn behoeften ophouden en zal dus zeker om de 2 uur uitgelaten dienen te worden. 

Zindelijkheid

Zindelijkheidstraining begint al bij de fokken. De moeder zorgt instinctief dat het nest en de pups proper zijn. Daarom zal ze in de eerste weken de ontlasting van de pups opeten en haar pups schoonlikken. Vanaf 3 à 4 weken beginnen de pups rond te kruipen en gaat de moeder dit steeds minder en minder doen. De fokker dient er voor te zorgen dat de plek waar de pups zitten groot 

Na een spelmoment, als ze gegeten hebben en na het slapen kan je ze best standaard even buiten laten. Als je hier een apart plekje voor voorzien hebt in je tuin breng ze dan onmiddellijk naar deze plaats en beloon uitbundig als ze het goed hebben gedaan. Hebben ze toch per ongeluk in huis geplast, omdat je ze niet tijdig buiten gelaten hebt, maak hier dan geen frustratiepunt van. Negeer je pup en kuis het plasje op. Zeg hem niet hoe stout of niet flink hij is geweest, dat begrijpt hij niet. Hij moest namelijk hoognodig plassen en jij had dit niet op tijd opgemerkt! Haal al zeker NIET zijn neus door het plasje!! Dit werkt alleen maar averechts en kan er zelfs voor zorgen dat je pup schrik van je krijgt, wat zeker niet bevorderlijk is voor jullie relatie en vertrouwen in elkaar. Als jij in je broek hebt geplast, doordat je niet tijdig bij het toilet geraakte, was dat stout? Wees geduldig en zet je pup op vaste tijden buiten, zodat je routine en consistentie creëert. dit geeft je pup vertrouwen en duidelijkheid.

Hulp nodig bij het zindelijk krijgen van je hond?