Voeding

De juiste voedingsstoffen geven balans en energie

Je hoort het overal, voeding de brandstof voor het lichaam.

Net zoals bij ons is de voeding, die we onze honden geven, heel erg belangrijk voor hun gezondheid en algemene welzijn. Met de correcte voeding zal hun vacht mooi blinken en krijgt het lichaam alle bouwstoffen om goed in hun velletje te zitten. Als gedragstherapeute weet ik maar al te goed dat voeding belangrijk is om ook gedragsproblemen te voorkomen. Sommige honden die niet alle essentiële voedingsstoffen krijgen kunnen hierdoor probleemgedrag gaan vertonen door bijvoorbeeld aan de meubels of andere zaken te gaan bijten uit frustratie omdat ze niet goed in hun vel zitten of overmatig gras gaan eten in een poging deze stoffen toch te kunnen aanvullen,.... . Om nog maar te zwijgen over problemen die binnen het lichaam ontstaan in bv. darmen, lever,... .Honden zijn carnivoren wat wil zeggen dat ze dierlijk materiaal als voedsel gebruiken. Dit wil niet alleen zeggen dat ze enkel vlees eten maar ook vis en de maaginhoud van hun prooi die vaak bestaat uit plantaardig materiaal. M.a.w. onze vriend heeft ook behoefte aan groentenkruiden en fruit.

Hun spijsvertering is niet goed voorzien van de juiste enzymen om vezels te verteren maar dus reeds verteerde groenten. Dit kunnen we zelf toevoegen door groenten licht te koken/stomen of mixen zodat de vezels goed verknipt zijn waardoor ze deze niet meer hoeven te verwerken en dus enkel de juiste bouwstoffen, die ze nodig hebben, eruit kunnen halen. Tegenwoordig zijn er verschillende goede merken op de markt die een zo compleet en gezond mogelijke maaltijd samen hebben gesteld, waardoor ook onze honden niets te kort komen. Het allerbeste, voor een carnivoor, is uiteraard vers vlees aangevuld met groenten, kruiden en fruit, maar er zijn ook een aantal merken die een zeer kwalitatieve brok hebben geproduceerd, die ook voldoet aan alle voedingstoffen. Via de webshop vindt je mijn selectie van goede en kwaliteitsvolle gezonde voeding waar onze viervoeter happy van wordt.

De site Voerwijzer is dé informatiesite over hondenvoer ( en kattenvoer). Ze geven zo objectief mogelijke informatie, zodat honden- en katteneigenaren een weloverwogen keuze voor voer kunnen maken. https://www.voerwijzer.com.

Klik op de foto voor meer informatie.