Voeding

De juiste voedingsstoffen geven balans en energie

Je hoort het overal, voeding de brandstof voor het lichaam.

Net zoals bij ons is de voeding die we onze honden geven belangrijk voor hun gezondheid en algemene welzijn. Met de correcte voeding zal hun vacht mooi blinken en krijgt het lichaam alle bouwstoffen om goed in hun velletje te zitten. Als gedragstherapeute weet ik maar al te goed dat voeding belangrijk is om ook gedragsproblemen te voorkomen. Sommige honden die niet alle essentiële voedingsstoffen krijgen kunnen hierdoor probleemgedrag gaan vertonen door bijvoorbeeld aan de meubels of andere zaken te gaan bijten uit frustratie omdat ze niet goed in hun vel zitten of overmatig gras gaan eten in een poging deze stoffen toch te kunnen aanvullen,.... . Honden zijn carnivoren wat wil zeggen dat ze dierlijk materiaal als voedsel gebruiken. Dit wil niet alleen zeggen dat ze enkel vlees eten maar ook vis en de maaginhoud van hun prooi die vaak bestaat uit plantaardig materiaal. M.a.w. onze vriend heeft ook  behoefte aan groenten,

echter niet rauw aangezien hun spijsvertering niet goed voorzien is om vezels te verteren maar dus reeds verteerde groenten. Dit kunnen we zelf toevoegen door groenten goed te koken en mixen zodat de vezels goed verknipt zijn waardoor ze deze niet meer hoeven te verwerken en dus enkel de nodige bouwstoffen eruit kunnen halen. Tegenwoordig zijn er verschillende goede merken op de markt die een zo compleet en gezond mogelijk maaltijd samen hebben gesteld waardoor ook onze honden niets te kort komen. Het allerbeste is dus vers vlees aangevuld met groenten. Hieronder vindt je mijn selectie van goede en kwaliteitsvolle gezonde voeding waar onze viervoeter happy van wordt.

De site Voerwijzer is dé informatiesite over hondenvoer ( en kattenvoer). Ze geven zo objectief mogelijke informatie, zodat honden- en katteneigenaren een weloverwogen keuze voor voer kunnen maken. https://www.voerwijzer.com.