Wie ben ik?

Mijn geschiedenis, passie & filosofie

Mijn verhaal

Mijn naam is Ilse Vanderhoven, in 1997 afgestudeerd grafisch vormgever. Sinds mijn eerste vaste job werkzaam als administratief bediende, echter niet in de sector waarvoor ik opgeleid ben. Al mijn hele leven ben ik gepassioneerd door dieren en omringd door honden. Het werd voor mij tijd hier iets mee te doen waardoor ik de opleiding honden gedragstherapeut ben gaan volgen. Honden beter gaan begrijpen om zo mensen te kunnen helpen die hun hond niet 'verstaan'. Verder ben ik soms nog creatief bezig met fotografie en juweelontwerp.
Door een burnout een aantal jaren geleden, wist ik dat het hoog tijd was om van mijn passie mijn beroep te maken en ben ik hondengedragstherapeut gaan studeren aan Toscanzahoeve. 


Daar heb ik alle informatie meegekregen die nodig is om honden beter te begrijpen. En het houdt niet op, want continue blijf ik mezelf bijscholen, een eeuwige leerling. Want je kan nooit genoeg weten of leren. 

Ook heb ik de opleiding Orthomoleculair voedingsdeskundige gevolgd om zo nog meer honden te kunnen helpen. Allergieën en voedingsintolerantie komen bij honden net zo vaak voor als bij mensen. Door een eenzijdige voeding creëren ze voedingstekorten, die leiden tot allergie-achtige symptomen die gemakkelijk te voorkomen zijn door een goed uitgebalanceerd menu voor te schotelen. 

Meer weten: Voeding

Mijn passie

Mag ik jullie voorstellen aan mijn 3 jongens, mijn schatjes! 

Helaas geen foto met alle drie samen doordat we op 12 februari 2019 afscheid moesten nemen van onze allerliefste vriend Xaran. In de hoofding van de startpagina ligt hij nog heel liefelijk met mini Panyou in onze. RIP mijn lief Xarreke!! 💔

Xaran ✝ (links op de foto)

14,5 jaar geworden en 1tje uit de duizend. Met hem had ik een hele speciale band. Hij had een super zacht stabiel karakter en was erg aanhankelijk. Je kon naast hem een bom laten ontploffen dat deed hem niets. In zijn laatste levensjaren had hij behoorlijke last van artrose waardoor hij problemen kreeg met rechtstaan maar eens hij opstond, zeker de wil om te lopen en graag nog steeds overal mee naar toe ging. Zijn gehoor was ook niet meer wat het geweest was maar zijn neus daarentegen werkte nog uitstekend. Met de juiste voeding en medicatie heb ik hem nog een aangename oude dag kunnen geven en heeft hij toch een mooie leeftijd gehaald voor een Golden Retriever. 

Voor altijd in ons hart ❤

Panyou (rechtsboven)

Geboren op 7 juni 2017 en totaal NIET bulletproof. Het volledig tegenovergestelde van Xaran. Hij is een beetje bang van zo wat alles dat nieuw is maar door zijn nieuwsgierigheid in alles geïnteresseerd waardoor hij gelukkig meestal snel over zijn angst heen is, al heeft hij daarvoor wel mijn steun en bevestiging nodig of alles wel OK is. Verder is hij een echte knuffelaar en daardoor ook super aanhankelijk. Door zijn leergierig karakter is hij een zalige hond om mee te werken en erg op mij gericht. Met zijn speelse zotte buien heeft hij Xaran nog een tijdje jong en in beweging gehouden. Het waren 2 onafscheidelijke dikke maatjes! Het was dan ook te verwachten dat hij erg zou treuren toen we afscheid moesten nemen van Xaran. We hadden half 2018 reeds de beslissing genomen om er een derde hond bij te nemen om er voor te zorgen dat Panyou niet alleen hoefde te zijn want dat heeft hij nooit gekend. Het heeft alleen niet mogen zijn dat we nog even van alle 3 samen hebben mogen genieten. Het lot had daar anders over beslist. 

Jules

Pas een dikke 3 weken later kwam Juleske in ons leven. Een prachtige Leonberger die ieders harten zou stelen. Een echte deugeniet waar we onze handen aan vol hebben. Terug volop leven in de brouwerij. Op de dag van thuiskomst was het erg stressvol voor Panyou. Die wist zich even geen raad met deze kleine spring in't veld, maar na een aantal dagen wennen werden ze toch beste vriendjes. Ondertussen zijn ze even onafscheidelijk als Panyou en Xaran en kunnen ze elkaar niet meer missen. 4 poten op 1 buik!!

Mijn filosofie

Mijn filosofie is zoveel mogelijk honden met (of zonder) (gedrag)problemen te helpen beter te communiceren met hun baasje en op die manier dus ook mensen waardoor ze elkaar beter begrijpen. De maatschappij op weg helpen naar een idyllische samenleving waar hond en mens op een gelijk niveau gerespecteerd worden. Al eeuwen helpen honden de mens, het wordt hoogtijd dat de mensen de hond helpen. Vandaag de dag worden honden veel te vaak mis begrepen, omdat wij mensen de tijd niet nemen om hun taal te leren. De taal van het lichaam! Honden hebben ook een stem om zich duidelijk te maken, maar gebruiken toch voornamelijk hun lichaam om ons van alles te vertellen.  Als wij nu deze taal eens allemaal zouden leren of om te beginnen alle hondeneigenaars!? Dat zou alles toch veel gemakkelijker maken!! 

Laat mij je helpen je hond te begrijpen!

Hoe mijn bedrijfsnaam is ontstaan en nog een kijkje in mijn leven, dat ontdek je hier: IdyIlse

IdyIlse helpt jouw met al je hondenproblemen groot of klein zodat jullie samen een team kunnen zijn.  


Enkel op afspraak

Contact

+32(0)498 543 902

info@idyilse.com

Facebook

Instagram