Vacht booster 150gr

Tijdelijk met korting

Vacht booster is een aromatisch kruidenpreparaat voor honden. Het zorgt voor een gezonde vacht en gezonde darmen. Het verandert de lichaamsgeur, waardoor je vriend minder aantrekkelijk wordt voor ongewenste beestje in en op zijn lichaam.  

8,20 € 9,10 €

Meng het door de voeding van uw hond en start het gebruik bij voorkeur aan het begin van het seizoen ( februari-maart), tot einde seizoen (oktober-november). In de tussenliggende maanden stop je even met het geven van vacht booster, zo blijft de werking optimaal.

Dit product kan in het begin bij sommige gevoeligere honden dunnere ontlasting geven; halveer dan de aanbevolen hoeveelheid en bouw langzaam op.

Ingrediënten: Brandnetel, fenegriek, knoflook, pepermunt, blaaswier, biergist, algen, lemongras.

Brandnetel: Brandnetels hebben een bloedzuiverende en bloedstelpende werking, zowel bij mens als hond. Het zijn DE multi-vitamine uit de natuur. Zo bevatten ze vitamines A, B, C, D, E en K, maar ook ijzer, calcium, selenium, kalium, magnesium, kiezelzuur en veel voedingsvezels.

Fenegriek: Zorgt ervoor dat de vacht van je hond een onaangename geur krijgt voor teken, waardoor ze minder geneigd zijn om te bijten, in tegenstelling tot chemische middelen waarbij de teek past doodgaat na het bloed zuigen. De slijmstoffen zorgen voor een verlaging van het cholesterolgehalte en regulatie van de bloedsuikerspiegel. Is rijk aan vitamines A, B1, B2, B3, B6, C en E, alsook de mineralen ijzer, calcium, selenium, magnesium, fosfor, zink chroom en zwavel.

Knoflook: Stimuleert de algemene immuniteit, de bloedcirculatie en is een natuurlijke bloedverdunner. Het heeft een positieve invloed op het cholesterolgehalte. Door de zwavelverbinding in knoflook heeft het een invloed op het bloed en de lichaamsgeur van mens en hond waardoor het een gunstig effect heeft tegen muggen en vlooien. Ook virussen, schimmels, bacteriën en parasieten hebben een hekel aan knoflook. Het bevat vitaminen B1, B6 en C, selenium, mangaan, fosfor, koper en calcium, alsook het aminozuur tryptofaan.

Pepermunt: Heeft een verkoelend effect, milde antimicrobiële en verdovende eigenschappen. Het heeft een ontspannend effect op de maag en darmen. Bevordert de spijsvertering, vetvertering en leverfunctie. Pijnstillend en verdovend o.a. op het maagdarmslijmvlies. ( ontstekingen/zweer) Is rijk aan vitamine E, C B9, en bevat ook mineralen en sporenelementen zoals ijzer, koper, magnesium, mangaan en kalium.

Blaaswier (kelp): Is vooral toegevoegd voor de aanvoer van jodium, dewelke bijna altijd onvoldoende aanwezig in de voeding en nodig is voor voldoende maagzuurproductie. Voldoende maagzuur is nodig om parasieten te verlammen en noodzakelijk voor een goede huid/vacht. Is rijk aan jodium, magnesium, broom, fosfor, zink, ijzer, kalium, eiwit, algin, slijmstoffen, antioxidanten en vitaminen A, C, E en K.

Biergist: Verbetert de leverfunctie en is goed voor de huid, vacht en ogen van mens en hond. Deze gist bevat thiamine ( vitamine B1) waardoor de geur en de smaak van deze stof afstotend werkt bij vlooien. Verder is het rijk aan B-complex vitamines, antioxidanten, selenium, kalium, chroom, ijzer en andere stoffen.

Algen: Bevatten een kleine hoeveelheid essentiële, meervoudig onverzadigde vetzuren, de zogenoemde visvetzuren EPA en DHA ( omega 3). Deze komen voornamelijk in vis voor, maar worden ook uit algen gewonnen. Elke levende cel in het lichaam heeft deze essentiële vetzuren nodig. Ze zijn onder meer nodig voor het opnieuw opbouwen en produceren van nieuwe cellen. Een bron van vitamine K, B12, zink, jodium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, natrium en kalium.

Lemongras of citroengras: Is goed voor maag en darmen. Citroengras is een medicijn bij prikkelbare darmsyndroom. Het zorgt ervoor dat de leukocyten of witte bloedcellen in grotere getalen naar de geïnfecteerde plek in de darmen gaan. Het stimuleert de werking van de macrofagen, dat zijn stoffen die een zeer belangrijke rol spelen in ons immuunsysteem. Onderzoek concludeert dat hier de ontstekingsremmende werking van citroengras vandaan komt. Gezonde darmen zorgen voor een gezond lichaam, wat zich uit in huid en vacht.