Tea Tree olie

Heeft een huidverzorgende werking (ondersteunend bij huiduitslag, jeuk, eczeem, huidinfecties en andere huidaandoeningen).

Kies een variant:

Vanaf 6,99 €

Tea tree etherische olie wordt ook wel theeboomolie genoemd (Melaleuca Alternifolia). Dit natuurlijke wondermiddeltje staat bekend om zijn sterke antibacteriële, schimmeldodende en antivirale eigenschappen. Tea tree olie heeft het vermogen om schadelijke micro-organismen te doden of hun groei te voorkomen. Hierdoor wordt het vaak gebruikt om wondjes te reinigen en infecties te voorkomen. Het kan het lichaam helpen om infecties te bestrijden door het immuunsysteem te stimuleren. Zuivere tea tree olie is sterk geconcentreerd en het wordt daardoor aanbevolen om het te verdunnen voordat het op de huid wordt aangebracht om mogelijke irritaties te vermijden. Dit kan je doen door een paar druppels in water te mengen of goede olijfolie. Bij luchtwegen problemen kan je de olie verdampen of je hond een stoombad laten inademen met een aantal druppels. 

Ingrediënten: Tea tree olie (Melaleuca Alternifolia). Bevat: alpha-terpinene, (R)-p-Mentha-1,8-diene, alpha-pinene, 1,8-epoxi-para-menthane, betapinene, terpinen-4-ol, gamma-terpinene, terpinolene, 1-Methyl-4-isopropylbenzene.