Hoe is jouw band met je hond?

13-07-2020Wist je dat er een simpel trucje is om te testen of de band          ( relatie) met je hond goed zit? 

Door op de grond te gaan liggen en te kijken hoe je hond daarop reageert weet je precies hoe jouw relatie is met hem. 

1. Als hij gewoon gezellig bij je komt liggen dan zit jullie relatie super goed! Dan hebben jullie een sterke band en hebben jullie de juiste verstandhouding. Jullie vormen samen een hechte familie ( roedel).

2. Als hij bovenop jouw komt zitten dan is er nog een klein beetje werken aan de winkel want dan heeft hij nog niet goed begrepen wie van jullie er precies de huisregels bepaald en dat jij de verantwoordelijke ouder bent van jullie gezin.

3. Als hij speels wordt en je uitnodigt om met hem te spelen dan ziet hij jouw eerder als zijn speelkameraadje dan als zijn mama of papa die de huisregels bepalen. Net zoals zijn voorgaande reactie dient er gewerkt te worden aan welke taken wie nu juist heeft in het gezin ( de roedel).

4. Hij negeert jou compleet en heeft totaal geen aandacht voor jouw. Dan moet je jezelf toch een beetje zorgen maken en dringend werk maken van jullie relatie. Wel een kleine kanttekening, als je hond pijn heeft en misschien niet kan opstaan door pijn of ouderdom dan geeft dit natuurlijk een vertekent beeld maar dan meestal zie je wel een reactie van hem dat hij eigenlijk graag naar je toe had willen komen maar dit dus gewoonweg niet ( meer) kan.

En hoe reageert jouw hond als je op de grond gaat liggen? 1, 2, 3 of 4

In mijn volgende blog artikel zal ik jullie iets meer vertellen over hoe je dan de band met je hond kan versterken / verbeteren.